Hvem er vi?

Aalborg Bueskyttelaug er hjemhørende i Visse ved Aalborg. Vi har mere end 120 aktive medlemmer i alle aldre. Vi har Danmarks mest moderne bueskydningsfaciliteter – både inde og ude – og vores faciliteter lever op til internationale standarder og har været ramme om flere store begivenheder. Både DM og VM er blevet afholdt i Aalborg.

HVORNÅR BLEV VI SKABT?

Aalborg Bueskyttelaug (AABL) blev optaget i Bueskydning Danmark i 1975. Klubben begyndte at tage form nogle få år før og blev grundlagt af Knud Erik Pedersen, der også er kendt under øgenavnet “Maler”. Knud Erik Pedersen var også medlem af det tidligere Aalborg Bueskyttelaug, som eksisterede fra 1939 til 1959.

VORES RESULTATER

Det sportslige niveau i Aalborg Bueskyttelaug er højt, og inden for den olympiske disciplin, recurve, er Aalborg Bueskyttelaug den mest vindende klub i de seneste 20 år. Vi har haft og har danske mestre i flere klasser. Aalborg Bueskyttelaug tegner sig for cirka halvdelen af alle danske rekorder i den olympiske disciplin recurve.

Klubben var i 1988 repræsenteret ved de olympiske lege af Henrik Toft, og igen i 1992 af Henrik Toft og Jan Rytter og i 2004 af Hasse Lind. I 2012 var Carina R. Christiansen med ved OL i London. I 2010 var klubben for første gang repræsenteret ved ungdommens OL, hvor Nynne Holdt-Caspersen var med.

SAMARBEJDE

Aalborg bueskyttelaug samarbejder med Aalborg Smerte- og sportsklinik v. Michael Møller Nielsen omkring sports skader